keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tutoriaali: vesimarmorointi

Vesimarmorointi on aikaa vievää touhua, mutta samanlaista lopputulosta ei saa mitenkään toisin. Marmorointi on myös sotkuista, joten suosittelen laittamaan teippiä kynsinauhoille ja muualle sormeen, jotka voit repiä irti kun marmorointi on tehty.

Tarvikkeet: vähintään kaksi eriväristä kynsilakkaa, hammastikku ja astia, jossa kädenlämpöistä vettä.


Valitse mieleisesi lakat. Voit valita vain kaksi eri väriä tai useampia. Avaa kaikkien pullojen korkit löysälle ja aloita tiputtamalla ensimmäisestä sudista tippa veteen. Kylmässä vedessä tippa ei leviä ollenkaan ja kuumassa katoaa. Tämän takia kädenlämpöinen on paras, jolloin ensimmäinen tippa saattaa laajentua kunnolla, mutta seuraavat rupeavat pysymään kasassa. Itselläni oli hieman liian viileää vettä, jolloin lakka pysyi liiankin hyvin kasassa.


Ota seuraava suti ja kaada lakkaa edellisen keskelle. Jatka näin useamman kerran.


Tässä kuva kun lakkatippoja on jo todella paljon. Näin paljon ei tarvitse laittaa, mutta havainnollistaa kuvion, joka tiposta syntyy. Sen jälkeen ota hammastikku esiin.


Vedä hammastikulla varovasti viivoja esim reunoista kohti keskustaa tai miten koet mieleiseksi. 


Upota kynsi mahdollisimman poikkitain kuvan läpi veteen ja rupea hammastikulla siirtämään pinnassa olevat lakat pois sormen tieltä. Kun vedenpinnassa ei ole enää lakkaa, voit nostaa sormesi pois vesiastiasta ja kynnessä on kuvio. Siisti kynsinauhat.


Tältä näyttää hammastikku kun lakat on kerätty siihen.


Valmis marmorointi. Värit voit itse valita mieleisesi, tässä käytin haaleita värejä. Joskus olen käyttänyt monia eri värejä ja lopputuloksesta on tullut sekava. Suosittelen kahta tai kolmea väriä alkuun.


Alla vielä käytetyt tarvikkeet:


Oletko kokeillut vesimarmorointia? Kuinka on onnistunut?


6 kommenttia:

 1. Olen, ja hyvin huonosti onnistui xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä kohtaa menny pieleen? tippojen tiputtamises veteen, sormen kastamises..

   Poista
  2. Miulla aina tulee ongelma siinä kun rupeen tikulla tekkee kuvijoita... jää aina tikkuun lakat :(((

   Poista
  3. Pitää niin kevyesti tehdä tikulla kuvio, että osuu vain kuvioon eikä veteen asti

   Poista
 2. Olen kokeilut! Mutta oli vissiin liian kuumaa vettä niin ei onnistunut,mutta ny kun tiedän tän niin ehkä ens kerralla onnistuu!:---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo veden lämpötila vaikuttaa paljon. Itellä oli liian kylmää tos, mut sain kummiski onnistuu ku tarpeeks paljon lakkaa tuhlasin:D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...