tiistai 15. lokakuuta 2013

6 vinkkiä pidempiin kynsiin

Haluatko pidemmät kynnet? Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit saada pidemmät kynnet.

Kynnet ovat keratiinia ja niiden tehtävänä on suojata sormenpäitä. Pitkät ja terveet kynnet ovat naiseuden symboli. Tosin naisten kynnet ovat yleensä heikommat kuin miesten. Kynnet peilaavat terveydentilaa. Jos kynnet eivät kasva, saattaa ruokavalio olla tähän syynä.

Kynsi kasvaa noin 3mm kuukaudessa ja yleisesti kynnellä kestää puoli vuotta kasvaa kynsinauhasta sormenpäähän.

1. Pidä lakka kunnossa

Tein tässä postauksen, joka vinkkaa kuinka saa lakat pysymään pidempään kynsillä kauniina. Kynsilakka kerrokset antavat tukea kynsille, jolloin kynnet ovat kovemmat, eivätkä lohkeile niin helposti

2. Viilaa

Viilaa kynsiä saksilla leikkaamisen sijaan. Tässä itsekkin sorrun välillä, jos kynsistä pitää leikata enemmän pois niin ei malta viilata. Käytän silloin Fiskarsin kynsisaksia. Kynnet liuskoittuvat saksista, varsinkin kynsileikkureista. Viiloista paras on lasiviila, se viilaa tehokkaasti ja kynsi ystävällisesti. Kuitenkin itselläni lasiviila aiheuttaa kylmiä väreitä, mutta kyllä siihen vähän tottuu.

3. Kynsien kasvatus aineet (ulkoisesti)

Ihan tavallisissa kaupoissakin (esim. Prisma, Cittari) myydään erilaisia kynnen kasvatus tai kovetus aineita. Itse en usko ulkoisesti käytettäviin kynnenkasvatus aineisiin, sillä kynsi saa ravintonsa kasvaakseen kehos sisältä. Mutta käytän kynnenkovettajia, koska kun kynsi on vahva, ei se lohkeile ja silloin kynsi pääsee rauhassa kasvamaan. Käytän Mavalan Scientifique kynnen kovettajaa, jota laitetaan vain kynnen päähän valkoiselle alueelle. Tämän lisäksi käytän OPI:n Nail Envy nail hardeneria. Molemmat olen hyviksi todennut ja molempia käytän värilakan alla.

4. Kynsien kasvatus aineet (sisäisesti)

Varmaan yleisesti eniten eroavaisuuksia ja mielipiteitä.
Terveellinen ruokavalio edistää oman hyvinvoinnin lisäksi myös kynsien kasvua. Maitoa, kokojyväviljaa ja kananmunia pidetään hyvinä kynnenkasvattajina. Piitä on juuri täysjyvaviljassa ja sen pitäisi auttaa kynnen kasvua. Kesällä suomalaisten kynnet kasvavat nopeammin kuin talvella verenkierron (seuraava kohta) ja D-vitamiinin ansiosta.

Apteekista on saatavilla erilaisia Piimax ja biotiini tuotteita, joita pidetään hyvinä kynnen kasvattajina. Tällaisia tuotteita tulee tosin syödä useita kuukausia ennen kuin voi huomata muutosta.

5. Verenkiertoon vauhtia

Verenkierron vilkkaus vaikuttaa kynnen kasvuun. Vilkas verenkierto saa hapen ja ravintoaineet kulkeutumaan kynteen nopeammin. Solut tuottavat sarveisaineen, eli sen mistä kynsilevy muodostuu. Eli lapaset käteen ulkona ja välillä pieni käsien hieronta tekee hyvää verenkierrolle.

6. Vältä kuumaa vettä ja käytä hanskoja

Kuuma vesi pehmentää kynsiä, koska keratiini vettyy ja kynnen rakenne heikkenee. Käytä suojakäsineitä ja rasvaa kädet sen jälkeen. Muista suojakäsineet myös koti- ja puutarhatöissä.3 kommenttia:

 1. Ihan kiva blogi, mut kertooks tää vaan kynsien lakkaamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kynsiblogi, joten aiheena rajattu vain kynsiaiheisiin asioihin, mutta sen aiheen sisältä täältä löytyy vikkejä, tutoriaaleja, ostoksia jne.

   Poista
 2. Blogisi on hieveän ihana. Saan täältä paljon uusia vihjeitä ja puhut selkeästija niin että asiaan perehtymätönkin ymmärtää. Kiitos!♥♥♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...