tiistai 3. joulukuuta 2013

Kauniit kynnet -kirja

Kävin suomalaisessa kirjakaupassa kurkkaamassa valikoimaa ja silmiini osui heti 9.9.2013 julkaistu Kauniit kynnet kirja. Sen on kirjoittanut Pansy Alexander-Potter ja Mineko Sugita. Suomalaisessa hinta oli 24.90€, mutta nyt netistä CDON.COMin sivuilta se löytyy tarjouksessa 14.95€. Mutta kannattaako sitä ostaa? Itse kävin sen kirjastosta lainaamassa, jolloin säästin kirjan hinnan. Halusin ensin nähdä millainen kirja on ja jos ehdottomasti on hinnan arvoinen voisin sen käydä ostamassa. Helmet kirjastopalvelulla on kyseistä kirjaa yhteensä 20 kappaletta.
Kansi on kaunis ja hyvin suunniteltu. Kirjassa luvataan yli 500 tyylikästä mallia ja sitä kutsutaan oppaaksi. Olin erittäin innostunut ja odotin kauniita kynsiä, koristelutekniikoiden yhdistelyä ja paljon vinkkejä. No näistä odotuksista ei mikään toteutunut. Kirjassa on aluksi kerrottu nopeasti eri tekniikoista ja välineistä, mutta itselleni nämä olivat jo tuttuja.Sitten niihin kynsiin. Yllä oleva sivu on kaunis vaikka kaipaisinkin hieman tekstiä kynsistä. Osaan koristeluista olisi voinut laittaa myös tutot kun kirjassa luvattiin vaihe vaiheelta etenevät ohjeet. Monet kynnet näyttävät siltä kuin ideat olisivat loppuneet kesken ja koristelutyylien toistuvuus oli myös huomattavaa. Joissain kynsissä oli vain kaksi viivaa ja ne jäivät tällaisessa kirjassa erittäin pelkistetyiksi.Kirjan johdannossa myös luvattiin keskittyä tämän hetken kynsitrendeihin, mutta missä olivat tekstuurit, niitit, holot jne. Sen sijaan puhuttiin tarroista ja niistä iänikuisista kukkasista.


Yllä olevalle sivulle olisin toivonut lisää koristeluja tai jotain tekstiä. Paksu kirja olisi ollut paljon ohkasempi, jos tyhjät alueen olisi tiivistetty. Suosittelen kynsikoristeluiden vasta alottaneille lainaamaan tämän kirjastosta ja kurkkimaan alkusivujen perusohjeet. Muille tästä voi löytyä kivoja ideoita ja onhan sitä aina mukana katsella kauniita koristeluita. Itselleni tämä lainaus saa riiittää, enkä aio ostaa kaupasta huonon hinta-laatu suhteen takia.

Mitkäs on teidän mielipiteen kirjasta?

4 kommenttia:

 1. Mä hankin ton syksyllä Suomalaisesta kun siellä oli kaikki kauneuteen liittyvät kirjat alessa. Tykkään kirjasta, kun siinä on paljon kuvia, enkä oikeastaan oo kaivannut vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita kynsien teosta, vaan selaan kivan kuvan, josta otan mallia ja lähden tekemään itselleni vastaavanlaisen tai kuvasti inspiroituneen lakkauksen. Tosiaan kirjaan ois saanut varmasti mahtumaan paljon enemmän tekstiä, mutta itse taas tykkään paljon just tuollaisista inspiraatiokuvista ja niitä tässä kyllä riittää. Joka tapauksessa musta on kivaa, että tästä harrastuksesta alka olal kirjallisuutta ja vielä suomennettunakin. Tosin vielä puuttuu semmoinen todella tekstipainotteinen opas kynsien laittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Itselläni odotukset olivat niin korkealla, että pettymyskin oli suuri. Mutta onhan se kiva, että suomeksikin on tuollaisia kirjoja, itse vaan voin katsella pelkkiä kuvia netistäkin. Olisi kyllä mahtavaa jos tulisi tekstipainotteinen kynsikirja. Sitä odotellessa:)

   Poista
 2. Eikä, ehdit edelle! :D Itse sattumalta törmäsin tuohon kirjaan muutama päivä sitten kirjastossa ja aikeissa on ollut perehtyä siihen bloginkin puolella, kun aikaa riittää.
  Itseäni ihmetytti eniten kynsien ja kuvien vaihteleva taso. Jotkin kynnet olivat mielestäni tosi söpöjä ja inspiroivia, mutta osa oli jopa hutaisemalla tehdyn näköisiä. Ja osa kynsimalleista oli tehty tietokoneella. :o Paljon miinusta, koska ihan eri asia tehdä piirros kuin toteuttaa sama kynsille. Olihan se kirja silti ihan peruskiva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kuvien taso vaihteli kovastikkin. Siksi myös yritin ottaa kuvat kolmesta tosi erilaisesta sivusta malliksi niille, joilla kirjaa ei ole. Kauniita kynsiä löytyi paljon ja niitä on mukava katsella, koneella tehdyt hyppään sitten vähän yli:D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...