maanantai 6. tammikuuta 2014

Kamerajalusta ja minä

Olette toivoneet videoita, mutta kynsien koristeluun tarvitaan kaksi kättä ja heilumatonta kuvaa, joten päätin hankkia kamerajalustan. Se on ollut ostoslistallani jo pidempään, tarkoituksena ratsastuksien videointi, jotta näkee omat ja hevosen virheet. Ilman jalustaa ei tiedä onko se ratsastajan käsi vai kamera, joka heiluu. Siksi en ostanut pöytäjalustaa, joka täysin sopiva kynsien koristeluissa ja edullisempikin. Katsoin netistä hieman arvosteluja edullisista jalustoista ja selvisi, mitä merkkejä kannattaa välttää, jos haluaa kameransa pysyvän ehjänä. Päädyin König Professional 3-level camera/video tripod 40 -jalustaan. Edullisin löytyi Tarjoustalosta, joten kävin sen hankkimassa 22€ hintaan.

Jalusta tuli pussissa, jossa jalustaa on helppo kantaa. Siinä on säädettävä hihna ja istui hyvin olkapäälle. Paketti oli yllättävän kevyt ja siksi meinasikin jo seinään päin lentää kun hieman vauhdikkaasti sen lattialta nostin. 


Jalusta ulkona pussista. Näppärän kokoinen kasassa. Pituutta nyt 66cm ja pisimmillään jalusta on 1,73metriä.


Tässä jalusta matalimmillaan.


Tässä jalat pisimmillään. Kaulasta saa vielä noin 20cm lisäpituutta. Jalkoja saa levitettyä enemmän, mutta kuvaan eivät olisi levällään mahtuneet.


Säädöt ovat selkeät ja kuitenkin saa kännettyä ja väännettyä ihan mihin suuntaan haluaa.


Tässä vielä kameran kanssa. Ei tarvitse pelätä, että kamera tippuisi kun jalusta on vakaa ja kestävä.

Laitetaan vertailuun kaksi kuvaa, joista ensimmäinen on otettu vapaalla kädellä ja toinen jalustan kanssa. 


Tässä kuvassa epätarkkuutta ja reunimmainen Mavalan teksti on pikselimössöä.


Tässä kaikki tekstit ovat tarkempia. Jalustan avulla kuvaaminen vie enemmän aikaa, mutta näkyy lopputuloksessa. Nyt myös videotuto mahdollisuuksia kun molemmat kädet ovat vapaana.

Sain vihdoin itsestäni räpsäistyä kuvan kun sitä on niin paljon pyydetty.


Tällainen täällä kirjoittelee. Hiuksia enemmän kuin laki sallii. Kun yrittää kynsiä kasvattaa, venyvät hiukset siinä samassa.
6 kommenttia:

 1. Oi ihanan pitkät hiukset sulla :3

  VastaaPoista
 2. Vai sellasen näköinen tyttö siellä kirjoittaa :) Ihanat hiukset! Terveisin lukijasi Jonna \o

  VastaaPoista
 3. Tossa sun kynsitutoja selaillessani (etenkin sitä, mikä oli toteutettu niin, että se olisi mahdollista myös kotona) mulla tuli mieleen jostain videosta napattu dotting doolia vastaava sydeemi : kynä, jonka päässä on kumi ja siihen kumiin vaan kiinni nuppineula. Kätevää ja helppoa, vastaa seuraajaansa!

  Sulla on tosi kiva blogi ja hyödyllisiä vinkkejä, kiitos niistä!:--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on hyvä vinkki. Mä aina ehdottelen pinniä lukijoille jos ei oo dottaria. Kiitos:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...