sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pitkät Kynnet tutoriaali: leimaaminen

Leimaaminen kuullostaa yksinkertaiselta, mutta totuus on jotain aivan muuta. Vaikka kuinka monta kertaa harjoittelisi niin välillä ei vain onnistu. Sen takia leimaamisen tärkein asia ei ole harjoittelu vaan kaikkien mahdollisten vinkkien muistaminen.

Jos sinulla ei ole vielä leimausvälineitä niin Stockmannilta ja CeasarShopista saa stampperin, kuvalaatan ja ehkä yhden valkoisen/mustan Konadin lakan niin ei jää leimaaminen ainakaan siitä kiinni. Muuta et alkuun tarvitse. Otat kotoa jonkun vanhan bonuskortin scraperiksi.Jonkun verran on leimaustarvikkeita kerääntynyt. Vasemmalla on erikokoisia leimauslaattoja, joissa kuvat. Keskellä kaksi stampperia, joilla painetaan kuva kynnelle. Pinkki on Konadin oma ja sopii pieniin kuvioihin kun taas valkoinen on CeasarShopista ja sopii koko kynnen kuvioihin. Viilaa käytän valkoisen stampperin karhentamiseen. Oikeassa reunassa on erilaisia scrappereita, mutta itse parhaaksi olen kokenut vanhat pankki- ja bonuskortit, koska ne ottavat juuri sopivasti turhat lakat pois eivätkä sisällä metallia, joka naarmuttaisi laattoja. Ylhäältä löytyy kynsilakanpoistoaine pumppupullossa ja vanulappuja. Kaiken alla on talouspaperia, etten sotke pöytää.


Konadilla, joka siis on keksinyt koko leimaamisen on omia leimaamiseen soveltuvia lakkoja. Ne ovat koostumukseltaan paksumpia kuin tavalliset lakat ja kuivuvat nopeammin. Kuitenkaan leimaamiseen ei tarvitse Konadin lakkoja, vaan mistä vaan merkistä voi lakkoja käyttää. Hyvänä perussääntönä toimii, jos lakka peittää yhdellä kerroksella, soveltuu se leimaamiseen. Itse mielin parhaiksi väreiksi mustan ja valkoisen, jotta ohut kuvio erottuu kunnolla, mutta myös muilla väreillä voi leimata. Kuvassa potentiaalisia leimauslakkoja.


On olemassa kokokynnen kuvioita, kynnen päihin tulevia kuvioita (laatat vielä pakkauksissa) ja pieniä kuvioita. Kannattaa aloittaa pienillä ja selkeillä kuvioilla. Takana oleva DRK-A laatta sisältää paljon kokokynnen kuvioita, jotka ovat isompia, jolloin ne menevät myös pidemmille kynsille. 


Tässä kuva välineistä, joita nyt aion käyttää. Olen eilen lakannut punaisen pohjalakan tikkuun, jotta väri olisi kunnolla kuiva ennen leimaamista, ettei punainen sotkeennu. Vanulappua parempi olisi talouspaperin palanen, koska vanulapusta voi irrota vanua stämpperiin. Lakkana käytän valkoista, koska se erottuu punaisesta hyvin. Ennen aloitusta karhennan viilalla stämpperiä hieman, jotta kuvio sitten tarttuisi siihen paremmin.


Kuvioksi valitsin M57 laatan kukat. M57 on muutenkin laattana suosittu pantterikuvion ansiosta. 


Laitan valkoista lakkaa kuvion päälle, laitan korkin takasin pulloon ja otan äkkiä scraperinä käyttämäni kortin esille.

Pidän korttia kuvassa näkyvässä kulmassa ja vedän sen kuvan yli.


Tässä kuvassa näkyy kuinka ylimääräset lakat on vedetty scraperin avulla pois. Tämän jälkeen otetaan stamper esiin.


Stamper painetaan kuvan päälle, mutta näin tehdään, jos stamper on pehmeä. Kovemman, eli yleensä pinkin/punaisen stampperin kanssa painallus aloitetaan toisesta reunasta ja se rullataan kuvion yli toiselle puolelle samalla painaen. Molemmissa liikkeen tulee olla nopea.


Tässä näkyy kuinka kuvio on stampperillä. Tästä kuvio painetaan kynnelle haluamalleen kohdalle.


Nyt kuvio vihdoin kynnellä ja nyt voi huokaista. Koko toimitus pitää tehdä nopeasti, jottei kuvio kerkeä yhtään kuivumaan, niinkuin itselläni kerkesi käymään kun kuvasin kaikki välikohdat. Anna kuvion kuivua kunnolla ennen kuin levität päällyslakan.

Leimaamisen vinkkilista, jos leimaaminen EI onnistu:


-karhenna lisää pehmeää stammperia
-käytä öljytöntä kynsilakanpoistoainetta
-ole nopeampi
-kokeile eri painamiskovuutta ja pidä scraper mahdollisimman lähellä laattaa kun vedät sen kuvion yli
-paina stamper nopeammin ja hieman kevyemmin TAI kokeile pyöräyttää kuvion yli (ylhäällä selitetty)Alle laitan vielä aiemmin leimaamiani kynsiäni.Tässä esimerkki kokokynnen kuviosta. Ei tarviste turhautua vaikka kuvio ei täydellisesti onnistuisikaan, ei sitä kumminkaan kukaan kauempaa näe.Tässä toinen kokokynnen kuvio Konadin laatasta, jossa kuvio jäi kynsilleni liian pieneksi, joten koristelua oli vähän sovellettava.


Lopuksi vielä ystävillenikin tehdyt leimaukset. Nyt kaikki vaan leimaamaan.


Jos ongelmia tai kysymyksiä niin laittakaa kommenttia, nii vastaan ja autan:)


Muistakaa osallistua Pitkät Kynnet arvontaan :)13 kommenttia:

 1. Voi että! :3 mistäpäin olet? voisit tehä mulle joskus kynnet! Raha ei oo ongelma :)

  VastaaPoista
 2. Jes,kiitti! Tästä oli apua:)

  VastaaPoista
 3. Moi! Mullakin on se stämpperi sellaanen jossa on toinen isompi pinkki ja pienempi vihreä toisessa päässä (toivottavasti ymmärrät mitä mä tarkotan:D). Osaakko selittää miks mulla ei jää kaikki värit siihen laatan kuvioon ja sitten kun yritän ottaa sen kuvan siihen stämpperiin sillon kun se onnistuu, se ei tartu? mikä mättää? Ja sulla on tosi kivoja ideoita su kynsiin:) mukava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sellane Konadin stämpperi, jota esim CeasarShop myy. Painalluksen tulee olla nopea, etkä saa painaa liian lujaa. Eli et saa jäädä puristaa stämpperiä laattaa vasten vaa äkkiä osuma stämpperillä laattaan ja pois. Toi ettei stämpperistä tartu kynnelle johtuu siitä että se lakka kuivuu siihen stämpperiin. Eli kuvio stämpperistä nopeasti kynnelle. Jos siltikin kuivuu nii kannattaa kokeilla toisella lakalla, putsata vedellä/kynsilakanpoistoaineella stämpperi ja kuivata talouspaperiin, ettei jää vanulappujen karvoja. Millä tekniikalla painat sen kuvion stämpperiltä kynnelle, suoraan kaikki vai rullaamalla aloittaen toisesta sivusta. Kantsii kokeilla molempia tekniikoita vaikka toi rullaaminen on yleisesti toimivampi. Kokeile näillä ja kerro jos ei onnistu, nii ratkotaan asiaa lisää :)

   Poista
  2. Ja siis vielä lisättävä et kaikkien lakkojen koostumukset ei sovi leimaamiseen, et se voi vaikuttaa miks ei kaikilla väreillä onnistu. Jopa Konadin oma kulta ja hopea on todella huonoja leimaamiseen, vaikka on leimauslakoiksi tarkoitettu. Sellaset lakat, jotka peittää yhdellä, eivätkä sisällä mitään shimmeriä/glitteriä on toimivimpia leimaukseen.

   Poista
  3. voi kiitos paljo! tuli motivaatiota heti sen verran että pitää heti mennä koittamaan:D mä oon koittanu aluksi sitä keinoa että kaikki vaan suoraan eikä rullamalla. kaannattaako sen lakan olla aika paksua? onko mattalakka huono siihen?

   Poista
  4. Joo kannattaa olla paksua, mattalakkakin toimii.

   Poista
 4. WoW! Vähän hienoja :) Mitä toi kaikki "leimasin" jutut ja konad hommat oikein maksaa? Ja ihan Stockmannilta saa kaiken tarvittavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.cesarsshop.fi/konad-stamping-nails-c-143.html. Tuolta näkyy vähä hintoja. Siel alhaal on tarvikkeet ja kuvalaatat, niistä klikkaamalla näät hintoja. Stockalt pitäis saada joo, kantsii joltain myyjält kysyy et mis niiden Konad tavarat sijaitsee, kuulemma jossain vähän sivus ainaki enne, ettei kaikki oo niit löytäny.

   Poista
 5. Pakko kommentoida... Stamper/leimasin, ei stämpperi
  Scraper/Skrapa, ei skräpperi. :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...