perjantai 18. lokakuuta 2013

Tutoriaali: Kuinka tehdä liukuvärjäys (valmiista paketista)

Liukuvärjäys tekniikoita on erilaisia, itse yleensä teen sienellä kynnelle töpöttämällä. Nyt törmäsin kuitenkin tällaiseen ns. valmiiseen pakettiin, jota halusin testata toimiiko. Näitä myydään esim. Prismassa, mutta tällaisen liukuvärjäyksen tekoon et tarvitse tällaista pakettia, kunhan löytyy kolme eri lakkaa, joista yksi on glitteri. Paras yhdistelmä olisi, että yksi vaalea, toinen tumma ja kolmas on tummaa glitteriä. 

Esimerkiksi:
Ensimmäinen lakka: oranssi/valkoinen/pinkki tjs
Toinen lakka: punainen
Kolmas lakka: punainen glitter


Tämännäköinen paketti nyt kyseessä


Laita vaaleinta lakkaa koko kynnelle. Tämän paketin vaalein lakka on melko ohutta, joten sitä joutuu laittamaan kynnelle kolmekin kerrosta. Lakat olivat ensimmäisen kerran vaikea saada auki ja hihaa piti käyttää apuna koska korkit olivat niin lujasti kiinni. Anna vaaleimman lakan kuivua kunnolla ennen kuin laitat seuraavaa.Tämän jälkeen ota tumminta lakkaa ja laita noin 1/3 kynnen kärjestä. Vallean ja tumman lakan raja saa olla epätasainen niinkuin ylemmässä kuvassa näkyy.Lopuksi ennen kuin tummin lakka on kuivunut kokonaan ota glitterlakka ja levitä sitä puolesta välistä kynttä kohti kärkeä, eli tumman päälle. Värien kuuluisi sekoittua hieman keskenään, jota itselläni ei ainakaan kunnolla tapahtunut. Ensin laitoin glitterin liian märälle, kun tummin lakka siirtyi alta ja vaalein tuli näkyviin. Tämän sain onneksi korjattua ja sitten maltoin odottaa tummimmankin kuivumista.


Tässä lopputulos läheltäGlitteristä yllätyin positiivisesti kun glitterit olivatkin hologlittereitä (valoa vasten loistaa eri väreissä), joten lopputuloksesta tuli kuin tulikin kaunis, vaikkei värit menneetkään niin nätisti sekaisin kuin paketin kannessa photoshopilla tehty kuva.

Alla vielä nämä käytetyt lakat

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo ja noin helposti viel vaik toivoin et liuku ois ollu parempi

   Poista
 2. Paljonko toi paketti maksaa? :) Ihanat kynnet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11,50 Prismassa. Mut voi soveltaa kolmel eri lakallakin, jos yks on glitteri. Eka vaalein, sit tummempi ja lopuks glitterillä.

   Poista
  2. Okei Kiitti :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...