tiistai 18. helmikuuta 2014

Sisäistä terveyttä MSM ja Chia

Kun syö terveellisesti, vaikuttaa se ulkoisesti muutenkin kun kiloissa. Ajattelin esitellä tänään lisät ja ihmeaineet, joita nautin sisäisesti, jotta ihoni, kynteni, hiukseni ja kroppani voivat hyvin. Nuorempana halusin ehdottomasti ravitsemusterapeutiksi, mutta en ole kovinkaan läheisessä suhteessa kemian kanssa, joten se jäi. Olen kuitenkin todella kiinnostunut erilaisista ravitsemukseen liittyvästä, paljon pientä ihanaa nippelitietoa. On ihanaa kierrellä kaupassa ja lukea tuotteiden ainesosaluetteloita ja pohtia mitä tekisi mieli. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että söisin aina superterveellisesti ja laskisin kaloreita. Syön niin paljon kuin huvittaa ja herkuttelen varsinkin salmiakilla, mutta perusruokani on terveellistä ja samalla tylsää.Syön aamuisin, aamupäivisin ja lounaalla paljon, jolloin iltaisin ei ole nälkä ja syön vain jotain pientä, jotta ei tule iltaherkuteltua ja aamulla olisi taas nälkä. Välipalana töissä on aina appelsiini, jotta saisin päivän c-vitamiinit, koska muuten ne unohtuvat ja koska c-vitamiini on vesiliukoinen ei se varastoidu kehoon.

Hevosten ruokien ja lisien perään ollaan todella tarkkoja ja itsekkin olen ostanut pitkää purkkiriviä hevoselleni. Hevospiireissä on jo melko pitkään syötetty MSM:ää hevosille, joka lasketaan ihmisten superfoodiksi. Monet tallinpitäjät ovat syöneet MSM:ää ja Chian siemeniä hevosten purkeista, koska ne ovat aivat samaa tavaraa, vain edullisempia hevoskaupasta ostettuna. Viime kesän hevoseni joi myös ihmisten aloe vera juomaa, eli kaikki syödään samoista purkeista. Hevosten maha on herkempi kuin ihmisten, joten hevosten ruokia on ihmisten turvallisempi syödä kuin hevosen ihmisten ruokia.

Ostin itselleni MSM:ää ja Chian siemeniä. Hevoseni on syönyt jo useamman vuoden MSM:ää ja nyt itse esitestaan Chian siemenet, jonka jälkeen tilaan niitä hevosellenikin. MSM:ää on kehossamme jo valmiiksi ja se on tärkeä osa keratiinin, kollageenin ja elastaanin muodostumisessa. Näin ollen on tärkeää hiusten, luuston, lihaksiston, nivelten ja ihon hyvinvoinnille, jotta sitä varmasti olisi kehossamme tarpeeksi. Muutamat polvivaivaiset vanhukset ovat kertoneet MSM:än auttaneen heillä. Oma hevoseni syö sitä nivelrikkoonsa, jonka myötä nivelrikko ei enää häiritse häntä ja meno välillä liiankin vauhdikasta. Pitkistä kynsistä ja hiuksista haaveilevat, suosittelen syömään tätä. Mehun sekaan pieni teelusikallinen päivässä on ollut oma annostukseni, oikea tieto kannattaa katsoa jostain luotettavasta lähteestä.


Chian siemenet eivät monelle ole yhtä tuttuja kuin MSM. Chian siemenissä on proteiineja, kuituja, antioksidantteja ja vitamiinejä. Auttaa ruuansulatuksessa ja lisää muun muassa hiusten kiiltoa. Entinen työkaverini aloitti syömään chiaa kun olin sitä suositellut ja viikon päästä hän kertoi kuinka kävi koko ajan vessassa kun vatsa toimi ja vyötärö kapeni kun turvotusnesteet lähtivät liikkeelle. Itsekkin huomaan kuinka vettä tekee mieli juoda ja nopeasti se tulee läpi. Nyt pitäisi hevosellekkin saada ostettua oma säkki.Kummitäti toi kuivattuja mustikoita ja karpaloita, jotka nyt iltaherkkuina.

Onko sinulla kokemuksia MSM:stä ja Chian siemenistä, kuinka toimineet? Syötkö jotain muita terveysjuttuja? Saa suositella.

5 kommenttia:

 1. Tämmöset postaukset on tosi mielenkiintoisia,koska itse en ainakaa monessakaan blogissa ole törmännyt tällaisiin,tämmösiä lisää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Kiva kuulla, että postaus miellytti:)

   Poista
 2. Miehelle kylla syotan MSM:aa ja se vetaa muutenkin ties mita vitskuja ja lisaravinteita, ite aina alotan milloin minkakin syomisen mut jossain vaiheessa ne aina unohtuu. =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ottaa rutiiniksi, muuten helposti unohtuu.

   Poista
 3. Mäkin olen nyt pari viikkoa syönyt Chiaa ja se tuntuu ainakin rauhoittavan vatsaa. :) Katsellaan tuleeko muita positiivisia vaikutuksia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...