sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pitkät kynnet ja hevosharrastus? Vinkit kuinka tästä kombosta selviää

Itselläni on ajasta riippuen yleensä melko pitkät tai todella pitkät kynnet. Samalla löytyy myös oma hevonen ja päälle vielä kaverin tamma, jota ratsastan säännöllisesti. Monet teistä kyselevät kuinka selviän tästä yhtälöstä ja sama keskustelu on myös usein Facebookin kynsikoristelut -ryhmässä. Päätin jakaa omat käytännössä hyväksi toimineet vinkit. Kuvausapuna tässä toimii rakas hevoseni, jonka kanssa yhteiselämää jo 10 vuotta takana ja toivottavasti paljon vielä edessäkin.

Lakkaukset kunnossa

1. Pidä lakat siistinä

Älä odota, että lakkaukset repsottavat ja osa on lähtenytkin jo vaan pidä lakkauksen siistinä. Kynsilakka suojaa kynttä. Jos et tykkää käyttää värejä niin voit laittaa ihan vain läpinäkyvääkin lakkaa. Erilaisia kynnenkovettajia ja kosteuttajiakin löytyy, joita kannattaa testata. Itse käytän Mavalan Scientifiqueta ja OPIn Nail Envya kynnenkovettajina sekä Essien Nourish me kosteuttavaa lakkaa.




2. Käytä hanskoja

Hanskat suojaavat ehdottomasti parhaiten. kaiken lisäksi myös kädet pysyvät puhtaina, eivät likaannu, eivätkä kuivu ja kynnenalusiin ei tule kerättyä koko tallipölyä mukaan. Älä hylkää hanskoja edes varusteita, kuolaimia tai hevosen jalkoja pestessä vaan vaihda silloin kumihanskoihin. Kaupoista saa sekä isoja pitkävartisia tiskaushanskoja, että ihonmyötäisiä ja ohuempia "labrahanskoja".



3. Rasvaa kädet

Ota vaikka tallille mukaan pieni käsirasva, jota voit tarvittaessa lisäillä. Mikäli mahdollisuus niin jätä rasva tallille oman tai vuokrahevosesi tavaroiden sekaan tai "piilotat" jonkun kaapin päälle mikäli olet tuntiratsastajana.



5 kommenttia:

  1. Mulla kans hanskat kädessä ja paljon rasvaa, niin tallillakin kestää kynnet! Mulla pahimmat katkeamiset on sattunut kun tökkää kynnen eli ratsastaessa etukaareen ja viimeisimmäksi kavioon jalkoja pestessä..(heppa nosti kaviota enkä ehtinyt reagoida)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo etukaareen onneksi koskaan tökännyt, mutta muuten kyllä sählännyt senkin edestä :D

      Poista
  2. Mun kaveri kans juuri viikonloppuna ihmetteli miten mun kynnet säilyy hyvinä tallitouhuista huolimatta. Mulla joskus tapasi aina kärsiä nimettömien kynnet kun tökkäsin aina etukaareen ratsastaessa. Varmaan oppinut kantamaan käteni tai jotain kun ei enää viime aikoina ole vaivannut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kynsien hoito ja suojeleminen hanskoilla auttaa kyllä ihmeellisen paljon :)

      Poista
  3. Mun kynnet yleensä saa kuoleman tuomion hihnoja kiristäessä ja säätäessä, hanskoista huolimatta.. Kai se on heikon kynsilaadun ja huolimattoman hoidon yhdistelmä :'D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...