sunnuntai 17. elokuuta 2014

Nizzan matka

Lämpöisestä Nizzasta kotiuduttu eilen. Oli todella hyä reissu ja oltaisiin poikaystävän kanssa voitu olla pidempäänkin. Käytiin siis Nizzassa, Cannesissa ja Monacossa. Tässä postauksessa keskityn Nizzaan koska nämä kolme kaupunkia ovat niin erilaisia.

Aamulennolla Nizzaan, josta oltiin vuokrattu kämppä loman ajaksi. Asunto oli aivan keskustassa ja rantaan käveli noin viidessä minuutissa. Vastapäätä oli leipomo, josta haettiin joka aamu tuoretta leipää aamupalaksi. Omat Real ruisleivät oltiin pakattu mukaan, ettei koko viikkoa tarvisi vain vaalealla leivällä elää.(Liian) pitkät hiukset?

Ensimmäiset päivät otettiin aurinkoa, uitiin meressä ja kierreltiin kaupungissa. Asunnossamme oli kylpyamme, joten ajateltiin ostaa siihen kylpyvaahtoa. Niin, ajateltiin. Ranskalaiset eivät taida käyttää kylpyvaahtoa kun myyjät eivät tienneet mistä puhuttin tai sitten eivät osanneet tarpeeksi englantia. Kierrettiin reilusti yli kymmenen kauppaa kylpyvaahtoa etsien, mutta ainoa mitä tarjottiin oli suihkugeeli, jonka vaahdon kesto on erittäin lyhyt. Suomen Body shopista kylpyvaahtoa löytyy, mutta Nizzan liikkeessäkään sitä ei ollut. Paras mikä löydettiin oli Yves Rocherin tuoksuva kylpykuutio, joka värjäsi veden ja tuoksui ammeessa, joten siihen sitten tyydyttiin. 


Tiistaina oli poikaystävän syntymäpäivät, joten laitoin vähän paremman aamiaisen. Haluan aina itse leipoa kakut, mutta nyt olosuhteiden pakosta kun keittiössämme ei ollut kunnon leivontavälineitä niin oli hankittava valmiskakku. Syntymäpäivälahjaksi hän sai riippuliitolennon (mun kanssani tietenkin:D) ja Monaco reissun niin, että hän saa päättää koko päivän mitä tehdään.


Aamupalan jälkeen laitettiin uimapuvut päälle ja lähdettiin rantaan kohti vesiurheilupistettä, jossa saatiin pelastusliivit ja valjaat päälle. Meidät asetettiin ison varjon eteen ja kiinnitettiin kunnolla. Vene lähti ajamaan ja me noustiin ilmaan. Omat valjaani olivat sen verran isot etten päässyt "istuimelle" istumaan vaan roikuin suorana. Kuitenkin riippuliitäminen oli aivan mieletöntä ja hyvin näki maisemia yläilmoista. Mutkissa veneilijä tahalteen hidasti, jotta tippuisimme veden pinnalle ja sitten taas nousimme ylös. Jos ei ole korkeanpaikan kammoa niin suosittelen kokeilemaan, hauskaa oli.


Iltasin käveltiin vielä uudestaan rantaan nauttimaan lämpösestä ilmasta, merestä ja superkuusta. Yhtenä iltana syötiin iltapalatkin rantsussa samalla kun lähellä soitettiin musikkia.


Puunhalaaja.. Mutta palmut on ihania! Tietää olevansa ulkomailla. Monacosta ja Cannesista tulossa pian oma postaus.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...